Джо Байдън направи мрачна прогноза за бъдещето на Русия.Руската икономика скоро

...
Джо Байдън направи мрачна прогноза за бъдещето на Русия.Руската икономика скоро
Коментари Харесай

Джо Байдън: Русия скоро ще отпадне от първите 20 икономики в света

Джо Байдън направи мрачна прогноза за бъдещето на Русия.

Руската стопанска система скоро няма да бъде измежду 20-те най-големи стопански системи в света, предвижда в понеделник президентът на САЩ Джо Байдън.

" Руската стопанска система беше класирана като 11-та по величина стопанска система в света преди този момент нейни настъпление в Украйна. Скоро даже няма да се подреди измежду първите 20 стопански системи в света ", написа той в Тиутър " без повече разяснения.

По-рано през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва не е изолирана, като добави, че връзките ѝ с Китай са на своя исторически най-много, написа Novini.bg.

В изявление за сръбската осведомителна организация " Танюг " той сподели: " Няма изолираност на Русия, имаме голям брой сътрудници в Азиатско-Тихоокеанския район, в Азия, като цяло, в Африка, в Латинска Америка “, съобщи Лавров и добави, че Русия има " положителни връзки с по-голямата част от организации, основани от разрастващи се страни “ като " Африканския съюз, общността на страните от Латинска Америка и Карибите, Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН) и доста други ".

Лавров също по този начин уточни, че връзките на Москва с Китай са на " най-силното си равнище до момента ", макар продължаващите старания на Запада да глоби и изолира Русия от интернационалната общественост.

Лавров означи, че Русия предизвиква положителни връзки с доста световни организации и доста народи в Азия, Близкия изток, Латинска Америка и Африка, макар ръководените от Съединени американски щати начинания за напън върху държавите-членки на Организация на обединените нации да извърнат тил на Москва на интернационалната сцена.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР